В Україні відбудуться кілька нових хвиль мобілізації

17 Грудня 2014 23:11
nahnews.com.ua

nahnews.com.ua

В Україні готується масштабна ротація українських військовослужбовців і кілька нових хвиль мобілізації. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на брифінгу в середу, 17 грудня.

За його словами, на найближчому засіданні РНБО розгляне питання поетапного повернення українських військових, які були мобілізовані в цьому році в Збройні сили і Нацгвардію.

«Це не разова акція. Військовослужбовців будуть звільняти від служби в тому порядку, в якому вони були мобілізовані. Щоб наша обороноздатність не була поставлена під сумнів, нам не обійтися без кількох етапів мобілізації. Так ми не тільки оновимо склад ЗСУ, але і отримаємо за рахунок вивільнених військових потужний 100-тисячний резерв. Він буде закріплений за військовими частинами. В умовах воєнного стану він негайно стане до лав», — підкреслив Турчинов.

Він також додав, що тема резервної армії — це окреме питання, пріоритет РНБО. «За рахунок мобілізації ми оновимо потужний 100-тисячний резерв», — додав Турчинов.

Секретар РНБО також зазначив, що бойові дії в Україні припиняться тільки після звільнення всіх територій на півдні та сході. «Наша війна закінчиться тільки тоді, коли буде звільнена вся територія України, включаючи Автономну Республіку Крим», — заявив Турчинов.

Нагадаємо, 6 грудня міністр оборони Степан Полторак заявив, що в Україні необхідно проводити наступну хвилю часткову мобілізацію, оскільки військовим в зоні АТО необхідна ротація.