Світовий банк зустрівся з владою Херсона

17 Грудня 2014 08:51
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Влада націлена на повне використання економічного потенціалу Херсона. Ця теза стала основною під час зустрічі міського голови Володимира Миколаєнка з представником Світового банку Брентом Райаном.

Зустріч пройшла в рамках роботи групи Світового банку по підготовці звіту по Урбанізації України.

Володимир Миколаєнко презентував гостям місто, дав характеристику економічній ситуації, розповів про плани розвитку міського господарства. Він також зазначив, що сьогодні місто, як і країна знаходиться у складному становищі, адже в країні іде війна. «Для нас завжди залишаються актуальними питання щодо створення робочих місць, поліпшення умов життя та підвищення якості основних послуг населенню, тому я вважаю, що Ваша місія зі збору даних буде корисною як для вирішення цих питань, так і  для аналізу майбутніх пріоритетів розвитку економіки міста», – підкреслив під час спілкування міський голова.

Брент Райан зазначив, що звіт Світового банку по Урбанізації України зосереджений на темі зростання і зниження показників соціально-економічного розвитку міста. Він також наголосив, що демографічні зміни викликали розбіжності у прирості населення і економічному зростанні між різними українськими містами.Представник Світового банку запевнив, що Звіт по урбанізації є цінною платформою для міської влади, на основіякого розробляються стратегічні рішення з проблемних питань розвитку міста, включаючи аналіз, який виявляєстратегічні проблеми і аналізує майбутні пріоритети.

Міський голова запевнив, що представники міської влади готові максимально сприяти у роботі представникам Світового банку.

Протягом трьох днів відбудуться зустрічі з працівниками  управління економічного розвитку, житлово-комунального господарства та землекористування.