Вірмени Херсонщини об’єдналися в громадську організацію

15 Грудня 2014 15:01

Вірмени Херсонщини об’єдналися в громадську організацію. 14 грудня в кіноконцертному залі «Ювілейний» відбулося зібрання представників вірменських громад зі всієї області. Під час заходу було проголошено створення обласного осередку Спілки вірмен України та обрано його керівника – херсонського підприємця Тиграна Мкртича. Всі присутні могли насолодитися красою вірменських танців, зачаровано слухали традиційні народні та сучасні пісні цього народу, його величну музику. Учасники та гості зібрання отримали духовне благословення від отців церкви.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

Зі створенням організації присутніх привітали Генеральний консул Республіки Вірменія в Одесі Георгій Мурадян, керівництво області та міста. В своєму вітальному слові Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко зазначив, що створення організації є логічним продовженням багатовікової традиції співпраці і щирої дружби між українським та вірменським народами та сприятиме зміцненню відносин між нами. Підкреслив готовність міської влади сприяти у створенні умов для будівництва вірменської церкви та відкриття вірменського культурного центру, що дасть можливість представникам цього народу навчатися рідної мови, історії своєї країни, зберігати національні культурні традиції та звичаї.    

Цього ж дня в будівлі виконкому міської ради відбулась зустріч міського голови Володимира Миколаєнка з Генеральним консулом Республіки Вірменія в Одесі Георгієм Мурадяном, під час якої були обговорені конкретні кроки по сприянню міської влади в отриманні дозвільних документів на будівництво вірменських церкви та культурного центру. Зі свого боку Георгій Мурадян та члени делегації запевнили керівництво міста в тому, що з сьогоднішнього дня вони приділять значну увагу інвестуванню вірменами зі всього світу в розвиток нашого міста і Херсонщини.

city.kherson.ua

city.kherson.ua