На Херсонщині для працівників ДАІ провели тактико-спеціальні заняття

15 Грудня 2014 08:20

Нещодавно для працівників ДАІ були проведенні практичні заняття з тактико-спеціальної підготовки, які були максимально наближені дореальних умов у м. Таврійськ.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Заняття, організовані відділом професійної підготовки, проводили висококваліфіковані спеціалісти зі спеціальної роти міліції та навчального центру підготовки працівників УМВС.

На початку занять особовий склад взводу ДПС ДАІ вивчив теми: «Тактика дій працівників міліції під час огляду транспортних засобів в умовах підвищеного ризику; дії особового складу блокпосту при відбитті нападу; дії працівників міліції під час огляду місць можливого перебування осіб, які переховуються від слідства і суду та ухиляються від виконання кримінальних покарань; дії працівників міліції під час затримання озброєних злочинців у різних умовах».

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Міліціонери детально розглянули основні принципи індивідуальної тактики, якої повинен дотримуватись озброєний працівник міліції.

Особливу увагу викладачі приділили заняттю з тактики дій в екстремальних ситуаціях. Усі на практиці відпрацювали алгоритми дій працівників міліції під час огляду транспортних засобів в умовах підвищеного ризику.

Для закріплення рівня навчальних досягнень працівників вказаних підрозділів був здійснений виїзд на блокпост міста Нова Каховка, де поетапно відпрацьовувалися дії особового складу при несені служби на блок-посту, зокрема огляд транспортних засобів, а також дії в умовах наступу і оборони.

– Метою проведення цих занять було навчити особовий склад діяти в екстремальних умовах в межах блок-посту, на пересічній місцевості із застосуванням засобів проведення спеціальних операцій, табельної та автоматичної зброї. Міліціонери Херсонщини повинні професійно діяти під час охорони адміністративних будівель, охорони громадського порядку у прикордонних районах та на блокпостах, – зазначив начальник УМВС України в Херсонській області Артур Мєріков.

За матеріалами СЗГ УМВС України в Херсонській області