Херсонщина пропонує туристичний маршрут по острову Джарилгач

15 Грудня 2014 11:27
www.turystam.in.ua

www.turystam.in.ua

Острів Джарилгач – найбільший безлюдний острів Європи – справжня мрія будь-якого “Робінзона”. Хоча він знаходиться лише в годині плаву від материка, він ніби створений для послідовників Крузо.

Цей острів просто таки створений для життя, на ньому є кришталево чисте джерело, з їжею теж проблем немає: камбала буквально сама пливе до ловця в руки. Немає дефіциту і з креветками, крабами і мідіями.

Цей острів – унікальна заповідна територія в Чорному морі, фауна і флора якого настільки цінна, що більшість видів занесені в Червону книгу. Можливо, саме завдяки цьому Джарилгач і зумів залишитися диким і нескореним, незважаючи на те, що найближчий населений людьми курортний берег знаходиться всього в годині морської їзди. А тут, особливо на південь, людей практично не зустрінеш. І запросто можна зіткнутися з дикими оленями та конями, які зовсім не полохливі. У всякому разі, коні на контакт з серферами йдуть охоче. Для віндсерферів, яким вдається отримати офіційний дозвіл (острів прикордонний) і розстелити по дикому березі свої фірмові вітрила, тут справжній рай.

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут по острову Джарилгач – це пішохідна подорож з ночівлею у кемпінгах або пансіонатах, можливо з елементами дайвингу. Коротка схема Херсон-Скадовськ-Джарилгач-Лазурне. У Херсоні – початок маршруту, екскурсія по місту і музеям; переїзд в Скадовськ. В Скадовську – екскурсія по місту, відвідування музею; переїзд на баркасі на острів Джарилгач. На Джарилгачі – відпочинок на морському узбережжі (ночівля в наметах); екскурсія в державний ботанічний заказник «Джарилгач»; кінні екскурсії. У Лазурному – перехід з острова Джарилгач в Лазурне по морській косі; відпочинок на морському узбережжі (ночівля в пансіонаті); відправлення до Херсону з Лазурного. Можливо продовжити маршрут пішки або на конях, перехід з Лазурного у Залізний Порт; екскурсія до Чорноморського біосферного заповідника; відправлення до Херсону з Залізного Порту.
Варіант маршруту з елементами екстремального туризму: 120 км піший перехід «Ахіллів біг» по маршруту античного Ахіллового дромосу від маяка на східній частині острова Джарилгач до святилища Ахілла на західній частині Тендрівської коси. Формати маршруту: стандартний – з відпочинком на чорному морі; з природничим нахилом; з елементами дайвингу; з елементами екстремального пішохідного туризму.