Маленьким серцям – нова допомога

14 Грудня 2014 17:45

4 грудня Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні урочисто передано медичне обладнання для спасіння малят з вадами серця.

У заході взяли участь міський голова Володимир Миколаєнко, генеральний директор заводу «Данон Дніпро» Тарас Пилипець, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених В’ячеслав Козін, представники благодійних фондів, лікарі, журналісти. Всі разом восени поточного року вони взяли участь у щорічному благодійному марафоні «Пробіг з вірою в серці» заради спільної мети – зібрати кошти і дати шанс на життя.

Всього 2 800 небайдужих херсонців долучились до пробігу. Як результат, спільними зусиллями учасників, партнерів та організаторів проекту було зібрано 100 063 грн., які пішли на придбання довгоочікуваних мультифункціонального реанімаційного монітору пацієнта та реєстратора холтерівського монітору.

Володимир Миколаєнко зазначив: «Дуже приємно, що в День міста компанія «Данон», спільно з міською владою, спільно з громадою нашого міста провела благодійну акцію «Пробіг з вірою в серці». Тисячі херсонців не залишились осторонь і своїми благодійними внесками дали надію на життя і здоров’я нашим діткам. Коли особисто брав участь у марафоні, дуже турбувався, адже нам потрібно було зібрати близько 80 тис. грн. Коли ж оголосили зібрану суму – понад 100 тисяч, охопила радість. Херсонці дійсно небайдужі. Вони переймаються проблемами хворих дітей».

city.kherson.ua

city.kherson.ua

«Цього року «Пробіг з вірою в серці» вкотре об’єднав херсонців різного віку, професій та політичних поглядів з однією метою – допомогти хворим діткам. – сказав Тарас Пилипець. – Прививаючи у населення культуру здорового харчування та активного способу життя, а також допомагаючи лікарям своєчасно діагностувати та лікувати серцеві захворювання, компанія «Данон» прагне, щоб українці були здоровішими та жили довше. Сьогодні, у цей передноворічний час, час чудес та здійснення найзаповітніших мрій, я бажаю здорового серденька кожному українцю, а також побільше щасливих посмішок діток, які повертаються з лікарень в теплі домівки».

Лікар Козін розповів: «За 5 років нашої співпраці ми зробили значний прорив у поліпшенні показників виживання малюків. Лише за цей рік ми врятували 63% глибоко недоношених немовлят, проти 17% попереднього року. Кожне наступне обладнання покращує наші можливості. Реанімаційний монітор — це очі лікаря. Він дозволяє одночасно слідкувати за усіма життєвими показниками пацієнта, такими як тиск, пульс, частота дихання та інше. А за реєстратор для холтерівського монітору, який доповнить отриманий нами раніше холтер ЕКГ моніторування, подякує не одне серденько наших пацієнтів та їх батьків! В руках досвідчених лікарів нашого закладу це обладнання врятує ще більше діточок».

city.kherson.ua

city.kherson.ua

Міський голова запропонував херсонським журналістам напередодні наступного Пробігу 2015 року, обов’язково показати кадри з дитячого відділення, «люди зрозуміють на що використовуються кошти і це стане головним стимулом аби долучитися до допомоги, зрозуміти, що ти можеш врятувати життя, врятувати майбутнє».

Довідково.

Починаючи з 2010 року зусиллями 16 100 небайдужих мешканців міста було зібрано 424 201 грн. Завдяки цим коштам Херсонська дитяча обласна лікарня отримала обладнання для дистанційних відео консультацій, сучасну систему холтерівського (добового) ЕКГ моніторування, компресор повітря та газовий аналізатор крові.

Вже 5 років українці з різних міст беруть участь у благодійній акції «Пробіг з вірою в серці». Цього року 14 740 небайдужих мешканців Дніпропетровська, Вінниці, Херсона, Кременчука та Львова подолали символічні дистанції центральним вулицями своїх міст. Спільними зусиллями було зібрано 607 909 гривень задля придбання кардіологічного обладнання в місцеві лікарні та пологові будинки.