До ХНТУ завітала делегація Федерації обмінних програм Франція-Україна

14 Грудня 2014 11:50

1 грудня до Херсонського національного технічного університету завітала французька делегація Федерації обмінних програм Франція-Україна, повідомляє прес-служба університету. Головною метою зустрічі стало залучення студентів та викладачів ХНТУ для участі у програмі F.E.F.U. (La Fédération Echanges France Ukraine). У рамках візиту почесні гості зустрілися з керівництвом університету, професорсько-викдацьким складом та провели співбесіду зі студентами, які пройшли попередній відбір для стажування у Франції.

Під час зустрічі зі студентами та викладачами університету гості розповіли про напрями діяльності Федерації та презентували програми обмінів, які вони реалізують в Україні та Франції.

kntu.net.ua

kntu.net.ua

Також у рамках візиту відбулася зустріч іноземних гостей з ректором університету Юрієм Бардачовим. Під час зустрічі обговорили питання, які стосувалися розширення меж співпраці та подальшої участі студентів і викладачів ХНТУ у програмах, які пропонує Федерація обмінних програм Франція-Україна. Також під час діалогу було підведено підсумки співпраці у 2014 році та обговорено перспективи подальшого співробітництва, зокрема обговорено можливість обмінів викладачами, запрошення французьких волонтерів для викладання дисциплін французькою мовою.

kntu.net.ua

kntu.net.ua

Довідково.

Федерація обмінних програм Франція-Україна (F.E.F.U.) була заснована у 1992 році з метою надання допомоги дітям, які потерпіли від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, і взагалі українським дітям-сиротам, соціальним сиротам або дітям з незабезпечених сімей. До складу ФОФУ входять 15 асоціацій, що об’єднують 700 членів, які проводять свою діяльність у двох напрямках – у напрямку гуманітарної допомоги, що відповідає початковій меті організації, та в напрямку розвитку культурних обмінів і співробітництва.

Зазначимо, що за два десятиліття плідної діяльності Федерація зробила значний внесок у розвиток українсько-французького діалогу, освітньо-наукового співробітництва, культурного і ціннісного зближення України та Франції. Федерацією реалізовано більше 16 тисяч українсько-французьких обмінів та гуманітарних проектів. Вже декілька поколінь української молоді отримало належну допомогу та можливість здобути освіту у вищих навчальних закладах Франції, а значна кількість французів відкрили для себе мистецьке багатство та потенціал України.

На сьогоднішній день Федерація розвиває напрям співпраці у сфері освіти щодо організації лінгвістичних та професійно-практичних стажувань для студентів і викладачів технічних та аграрних вузів України (Дніпропетровськ, Київ, Одеса, Кривий Ріг, Херсон).

Для студентів передбачено 3 рівні стажувань:

1. Лінгвістична і країнознавча культурна практика з проживанням у французькій сім’ї.

2. Стажування на підприємстві, пов’язаному зі спеціальністю студента.

3. Цикл навчання у вищому навчальному закладі Франції з отриманням диплому.

Для викладачів:

1. Навчання на курсах методики викладання французької мови, які проводяться з запрошеним спеціалістом із Франції, спільне проведення занять.

2. Інтенсивні тижневі курси в літній мовній школі для викладачів (в Україні).

3. Стажування в одному із вищих навчальних закладів Франції з присвоєнням сертифіката по закінченню навчання і після написання звіту про стажування.

У планах Асоціації: інтенсивне розширення меж співпраці, зокрема, залучення технічних, архітектурно-інженерних, економічних вузів, зміцнення франко-українських зв’язків під егідою міністерських програм.