На Херсонщині працює Єдиний центр допомоги вимушеним переселенцям

12 Грудня 2014 10:33

У  Херсоні працює Єдиний центр з надання консультаційно-роз’яснювальних послуг громадянам України, які перемістилися на Херсонщину з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, про це повідомляють у ГУ ДСНС України у Херсонській області.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Мета центру – комплексне вирішення питань із забезпечення першочергових потреб вимушених переселенців. Ідея про його створення виникла  під час чергового засідання Регіонального штабу, що опікується проблемами цих людей. Відтепер у спеціальному приміщенні, що знаходиться у будівлі Херсонської облдержадміністрації (проспект Ушакова, 47) з понеділка по п’ятницю чергуватимуть фахівці установ, які входять до складу Регіонального штабу.

Це представники Департаментів соціального захисту населення, освіти і науки, охорони здоров’я, економічного розвитку, Управлінь цивільного захисту населення, державної міграційної служби, житлово-комунального господарства, Головного управління ДСНС тощо. Така комунікація структур є життєво необхідною, оскільки значно полегшує і пришвидшує, як отримання необхідної інформації та консультацій, так і вирішення реальних потреб мешканців Донбасу та АР Крим, які прибули на Херсонщину.

Сьогодні в області зареєстровано 8063  внутрішньо переміщених осіб, з яких 2186 дітей. Щоденно кількість таких людей збільшується, тож попереду у новоствореного центру плідна і конструктивна робота.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua