Адміністративну межу Херсонщини та Криму відвідав Голова Держприкордонслужби

10 Грудня 2014 08:39
www.atlas.in.ua

www.atlas.in.ua

Вчора, 9 грудня, із робочою поїздкою адміністративну межу Херсонської області з АР Крим відвідав Голова Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант Віктор Назаренко.

Метою поїздки була перевірка виконання служби прикордонними підрозділами, організації їх діяльності відповідно до завдань, поставлених Президентом України, зокрема і на конкретній ділянці – Арабатській стрілці.
«Державною прикордонною службою проводиться комплекс заходів щодо забезпечення захисту територіальної цілісності країни. Одним з таких є вихід українських прикордонників на адміністративну межу Херсонської області та АР Крим» – зазначив Віктор Назаренко.
Крім того, він наголосив на тому, що наразі на стадії завершення знаходиться виведення російських військових підрозділів із території Херсонської області.
Нагадаємо, що до цього часу на ділянках півострову Ад Чаплинського району, Чонгар Генічеського району та Арабатської стрілки перебували російські військові. На сьогоднішній день вони відходять за адміністративну межу.
Віктор Назаренко запевняє, що держприкордонслужба здійснює контроль за ділянками, що межують з АР Крим. Так, він особисто очолює створену за дорученням Президента групу Адміністрації Державної прикордонної служби України, яка робитиме все можливе для того, щоб зберегти територіальну цілісність країни.