Херсонський письменник Леонід Марченко презентував нові книги

7 Грудня 2014 14:16
art.lib.kherson.ua

art.lib.kherson.ua

Літературна студія “Парус надії” при Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара впровадила на своєму засіданні нову форму творчих зустрічей читачів з авторами – “Творчий звіт члена літературної студії “Парус надії”.

Першим звітував Леонід Марченко з низкою своїх нових книг. Бажаючих познайомитися з творчим здобутком автора виявилося чимало. Крім студійців прийшли композитори, співаки, письменники і наймолодші поціновувачі слова — учні 5-6 класів ЗОШ № 8. “Я — автор зданий и изданий” – говорить про себе Леонід, адже 20 років пропрацював на будівництві й стільки ж в журналістиці.

Розпочалася зустріч презентацією збірки пісень “Корабельна сторона”, до якої увійшли пісні композиторів Георгія Крилова, Валентина Стеренка, Павла Панченка, Миколи Тимофеєва, написаних на вірші Леоніда Марченка. Вже з першої пісні запанувала атмосфера святковості. Про співпрацю над збіркою розповіли художник Тетяна Крючковська та музичний редактор Юрій Олійник.

Леонід Володимирович представив ще чотири книги для дітей, дві повісті “Мишка на Севере”, “Озеро смелых” і перевидання “Из племени орлиного…”, “Маркиза на даче”, яка на Міжнародному літературному конкурсі для дітей і юнацтва імені О. Толстого отримала Почесний диплом.

Леонід Марченко дещицю книг з автографом подарував співавторам пісенника. Надія Першанова отримала книги для ЗОШ № 8. Нотні фонди відділу мистецтв теж поповнились збіркою пісень місцевих авторів.
Закінчився захід експромтом Василя Загороднюка:
І пісня й цегла, хто крутіше,
Про це ще Марченко напише,
А ще херсонські кораблі
І барви рідної землі
Його заждалися пера,
І хвиля сивого Дніпра,
А ще херсонські кавуни,
Аж зашарілися вони.
Тож він про це іще напише –
Читач оцінить, що крутіше.
І в книгозбірні Гончара
Нам знов зустрітися пора…