Волонтер з Херсона Сергій Обідець: українців неможливо перемогти і знищити

6 Грудня 2014 13:30
www.facebook.com

www.facebook.com

Херсонський автомайданівець Сергій Обідець власним транспортом по декілька разів на тиждень буває на передових позиціях в зоні АТО – допомагає військовикам. Починав сам, а тепер має цілу волонтерську команду з рідних і близьких друзів.

Будинок сім’ї Обідців видно здалеку. Дороговказ – флагшток з українським стягом. Тутешній гараж – давно не склад закруток на зиму: тепер тут зберігають речі, які голова сім’ї відвозить військовим на передову.

Сергій Обідець рік тому й не думав, що стане волонтером. Був підприємцем, мав невелику майстерню. Але події в країні змінили чоловіка. Спочатку став лідером херсонського Автомайдану, потім почав їздити з колегами-волонтерами до зони АТО з допомогою. Розповідає: українську символіку на автівці не знімає навіть у районах, підконтрольних терористам. Військовий капелан отець Ігор пояснює: “Коли їздимо в зону АТО – ми умисно не знімаємо прапора. Ми на своїй землі, ми в Україні”.

Дружина Сергія каже, що боїться відпускати чоловіка у небезпечні поїздки, утім розуміє, що той робить потрібну справу.

За останні півроку навколо Сергія утворилася ціла команда волонтерів. Допомагають збирати як необхідні речі, так і гроші на потреби військових. Сам чоловік каже: під час поїздок на передову зрозумів, що нині український народ єдиний, як ніколи: “По дорозі зупиняємось на блокпостах, на заправках, де бачимо військових, спілкуємось і розуміємо, що це нація, це нація таких людей, яких неможливо перемогти і знищити”, – каже Сергій Обідець.

Джерело: 5 канал