Інтерактивну експозицію «Культура на дотик» Білозерського музею представили у Києві

6 Грудня 2014 16:21
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

У Київському національному музеї Тараса Шевченка відбулося відкриття унікальної виставки робіт сліпих художників, фотографів, дизайнерів “Зірки у темряві”. Це можливість познайомитися з творчістю незрячих людей, спробувати зрозуміти їхнє особливе почуття дійсності, а також подарувати можливість їм доторкнутися до тієї частини мистецького світу, яка раніше була їм недоступна.

На виставці було представлено проект «Культура на дотик» Білозерського районного музею, присвячений всесвітньо відомому академіку, педагогу, вченому-дефектологу, автору наукових та літературних робіт, виконаних за повної відсутності зору і слуху Ользі Скороходовій. Це інтерактивна екскурсія, під час якої можна оглянути експонати власними руками, навчитися писати шрифтом Брайля, попрацювати з художніми матеріалами наосліп, ознайомитися з експозицією за допомогою різних органів чуттів.
Інтерактивна експозиція Білозерського районного музею є унікальним проектом, аналогів якому в Україні одиниці, завдяки цьому Білозерський музей включено у список найпопулярніших веломаршрутів Херсонської області та сусідніх регіонів.