Цюрупинські волонтери ремонтують бронетехніку для бійців АТО [Відео]

4 Грудня 2014 13:12

1417263095_1415353288_izobrazhenie-180На Херсонщині в містечку Цюрупинськ активісти ремонтують бронемашини для Збройних сил і Нацгвардії. До життя повертається техніка, що роками стояла та іржавіла, відновлюють і пошкоджені панцирники, що приходять з передової.

Місцем відновлення бойових машин стала одна із цюрупинських станцій техобслуговування. Місцеві майстри грошей за роботу не беруть – працюють на волонтерських засадах.

Підприємець Валерій Маєвський розповідає – до армії його не беруть через стан здоров’я, тож вирішив забезпечувати тил. Замість облаштування готелю він вирішив вкласти усі заощаджені кошти у ремонт військової техніки. Три місяці тому взявся за перший бронеавтомобіль. Згодом військові самі почали звертатися по допомогу.

Відтоді крізь руки майстрів пройшло близько десятка одиниць підбитої та розконсервованої техніки. Кажуть, вчилися їх ремонтувати фактично з нуля.

Проте майстри не озброюють машини – на це потрібна ліцензія. Після капітального ремонту техніку передають військовим і постійно дізнаються у них, як та показує себе на передовій. Волонтерську діяльність припиняти не мають наміру.

Джерело: 5 канал