М. Томенко і О. Абдуллін зареєстрували законопроект про роздержавлення друкованих ЗМІ

3 Грудня 2014 08:23
radiosvoboda.org

radiosvoboda.org

Народні депутати Микола Томенко та Олександр Абдуллін зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який визначає механізм реформування друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування.

Проект Закону визначає способи реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій, надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

Як відомо, у минулому скликанні ВР профільний Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував парламенту ухвалити законопроект про реформування друкованих ЗМІ, проте при голосуванні за повторне друге читання не вистачило голосів, оскільки не проголосувала, зокрема, фракція ВО «Свобода».

Микола Томенко нагадав, що, як відомо, необхідність роздержавлення друкованих ЗМІ є не лише зобов’язанням перед європейськими структурами, а і складовою коаліційної угоди в парламенті VIII скликання.