У Херсоні відбулися Дні Х фестивалю нового грузинського кіно

26 листопадаа 2014 08:20

823023-24 листопада в Херсоні відбувалися благодійні кінопокази на підтримку армії в рамках Х фестивалю нового грузинського кіно, який мандрує Україною. Херсон став після Києва другим містом фестивальних показів.

У відкритті взяли участь високоповажні грузинські гості — Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба, Консул-керівник Консульства Грузії у м. Одеса Манучар Цоцонава, а також Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко та депутат міської ради, голова Наглядової ради Фонду громади м. Херсон «Захист» Еліко Маркелія. Саме Еліко — лідер грузинської діаспори в Херсоні стала ініціатором цього благодійного заходу й отримала підтримку від міністерств культури Грузії та України, Посольства Грузії в Україні, Національного кінематографічного центру Грузії, управління культури Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської міської ради. Місцева влада надала зали найбільшого кіно-концертного закладу «Ювілейний» без орендної плати, а сам колектив ККЗ «Ювілейний» — допомогу у розповсюдженні благодійних квитків та технічному забезпеченні фестивалю у вигляді свого благодійного внеску.

Два художніх фільма — «Перша ластівка» режисера Нани Мчелідзе та «Усміхайся» режисера Русудана Чконія вразили херсонців своєю глибиною та неперевершеною акторскою грою. На обох фільмах був аншлаг, познайомитися з грузинським кінематографом та допомогти армії виявили бажання херсонці різного віку, від старшокласників до людей похилого віку.

Результат благодійної акції було оголошено прямо у кінозалі на закритті кінофестивалю – зібрано від херсонців благодійних пожертв на суму 16 486 грн. На зібрані кошти військовим придбають  такі необхідні генератори та спальні мішки.

За матеріалами сайту Фонду громади міста Херсон “Захист”