Український фільм про Євромайдан покажуть на кінофестивалі в Амстердамі

25 листопадаа 2014 23:08
photo-stories.org

photo-stories.org

Стрічка візьме участь в одному з найбільших і найавторитетніших кінофестивалів документального кіно в Європі.

Документальний фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж» покажуть в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно в Амстердамі – IDFA. Про це повідомив ресурс Cultprostir.

«Євромайдан. Чорновий монтаж» – це збірка короткометражних фільмів, знятих українськими режисерами безпосередньо під час майданівських подій.

«Ми дуже раді брати участь в IDFA. Показ на амстердамському кінофестивалі – важлива подія для будь-якого документаліста. «Євромайдан. Чорновий монтаж» – проект завершений. Якщо відверто, ми думали, що покажемо його тільки один раз на відкритті Docudays UA, але іноземні гості, які були присутні в залі, сказали, що фільм важливо показати всьому світу. Не встигли ми оговтатись після проведення Docudays UA, як нам вже почали надходити запити від європейських фестивалів на показ «Євромайдану». Восени відбулися обговорення та покази фільму в 10 країнах: Грузії, Литві, Канаді, Польщі, Швеції, Швейцарії, Чехії, Угорщини і навіть у Росії. Побачили фільм і українські глядачі: в жовтні стартував мандрівний фестиваль Docudays UA, а тепер «Євромайдан» приїхав до Амстердама, і це чудово, адже глядацька аудиторія картини розширюється з кожним днем», – розповіла продюсер фільму Дар’я Аверченко.

Як відомо, IDFA – один з найбільших і найавторитетніших кінофестивалів документального кіно в Європі, де щорічно демонструють кращі неігрові картини з усього світу. ХХVII кінофорум IDFA триватиме з 19 по 30 листопада.

Джерело: Тиждень