Херсонській гвардійській зенітно-ракетній бригаді – 73!

25 листопадаа 2014 16:10
oda.kherson.ua

oda.kherson.ua

Сьогодні на території військової частини А-1836 відбулися урочистості з нагоди відзначення 73-ї річниці з дня створення Херсонської гвардійської зенітно-ракетної ордена Червоного Прапора  бригади. Солдат, прапорщиків, офіцерів херсонського гарнізону, а також ветеранів прийшли привітати громадські діячі, волонтери, представники влади.

Заступник командира Херсонської зенітної ракетної бригади Володимир Нор зазначив, що військова частина пройшла славетний шлях від Москви до Києва: «Вона успішно боронила небо від ворога у Сталінградській та Курській битвах, битвах за Дніпро та Київ», – сказав він.

Крім того Володимир Нор додав, що особовий склад Херсонської гвардійської зенітної ракетної ордена Червоного Прапора бригади має високий рівень підготовки та бойової майстерності, готовий в будь-яку мить стати на захист Батьківщини та боротись за свободу та незалежність.

Зазначимо, що бригада військової частини А-1836 виконує завдання з охорони повітряного простору Херсонської та Миколаївської областей.

oda.kherson.ua

oda.kherson.ua

Довідка. 208-а Херсонська гвардійська зенітна ракетна ордена Червоного Прапора бригада була заснована в листопаді 1941 року при 27 запасному авіаційному полку. Полк складався з 21 льотчика і на озброєнні мав 20 американських літаків типу «Р-40». З 1941 року по травень 1945 року було проведено 126 повітряних боїв та збито 96 літаків супротивника. За виявлені героїзм та мужність частина отримала звання «Гвардійська», а 128 чоловік були нагороджені орденами та медалями Радянського Союзу.