У Херсоні проходить екотиждень «Чистий двір. Чисте місто»

20 листопадаа 2014 11:22
ecosoc.kharkov.ua

ecosoc.kharkov.ua

Херсонська Торгово-промислова палата та Управління освіти Херсонської міської ради 26 листопада в рамках Екологічного Форуму “Чисте місто. Чиста ріка. Чиста планета” проводять екологічний тиждень «Чистий двір. Чисте місто» та екологічну  конференцію.

Протягом кількох років Херсонська Торгово-промислова палата є головним організатором  Міжнародного Екологічного Форуму “Чисте місто. Чиста ріка. Чиста планета”. У заходах Форуму брали участь понад 500 осіб — представники органів місцевого самоврядування, наукових та ділових кіл, громадськості. На розгляд виносилися питання екології міських систем, впровадження ресурсо-та енергоефективних технологій, підвищення екологічної свідомості та культури населення.

За підтримки Екологічного форуму в навчальних закладах міста щорічно проводиться екологічний тиждень «Чистий двір. Чисте місто». Протягом року педагогічна та учнівська громадськість проводить різні екологічні дослідження, конкурси, акції, виставки, долучаючи до проблеми формування екологічної культури і раціонального природокористування широке коло громадськості. Форум стимулював розвиток екологічного руху в навчально-виховному процесі та в дошкільних установах. Проводилась така  робота й у  2013-2014 навчальному році.

Оргкомітет Екологічного Форуму прийняв рішення не проводити Форум цього року. Враховуючи важливість проблеми формування екологічної культури населення починаючи з дитячого віку як нинішніх, так і майбутніх підприємців у різних сферах природокористування, Херсонська Торгово-промислова палата, Оргкомітет Форуму та Управління освіти Херсонської міської ради прийняли рішення про проведення 26 листопада 2014 року Конференції – «Формування екологічної культури молоді – шлях до майбутнього в раціональному природокористуванні та збереженні навколишнього світу».

Протягом тижня з 17 по 21 листопада 2014 року у навчальних закладах міста проходитиме тиждень екології та енергозбереження. Відбудуться екологічні акції, квести, зональні брейн-ринги, вечори, різні конкурси, виставки і т.н. Підсумки тижня будуть узагальнені на конференції. Конференція відбудеться 26 листопада о 14.30 на базі Херсонської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №30 із поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови Херсонської міської ради.

За матеріалами сайту Херсонської торгово-промислової палати