У Білозерці для активу учнівського самоврядування провели «Лідерський уікенд»

20 листопадаа 2014 10:30
bilozerka-rda.gov.ua

bilozerka-rda.gov.ua

14 листопада в смт Білозерка на базі Центру творчості дітей та юнацтва проведено «Лідерський уікенд», де зібрався актив учнівського самоврядування, всього 80 активістів з 23 шкіл району. В рамках заходу було організовано круглий стіл “Лідер”, на який були запрошені представники районної державної адміністрації, районної ради, служби у справах дітей, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, правоохоронних органів. Під час круглого столу голови учнівських комітетів шкіл ознайомились з організацією діяльності врядування району, мали можливість поспілкуватися по важливих для них питаннях, висловити свої пропозиції з питання проходження стажування в органах врядування району. Голова районної ради старшокласників Ольга Кравченко звітувала перед присутніми про роботу учнівського самоврядування у минулому навчальному році, ознайомила з планом роботи обласної ради старшокласників на цей рік. Також лідери відповідали на питання анкети  про самоврядування, затвердили план роботи районної ради старшокласників на 2014-15 рік.

bilozerka-rda.gov.ua

bilozerka-rda.gov.ua

На секції «Вожаті малюків» який провела провідний спеціаліст Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Скурту О.О. було організовано тренінг  «Що посієш – те й пожнеш». Важко назвати щось більш важливе для людини, ніж її взаємини з іншими людьми. Від характеру цих взаємин багато що залежить в нашому житті: настрій, моральне самопочуття, працездатність тощо. Стосунки з оточуючими дають можливість бачити себе в суспільстві, усвідомлювати себе як частку людського  життя. Тренінг був спрямований на усвідомлення учнями, що вони є прикладом для молодших, без вдосконалення себе як особи не можливо виховати інших.

Секція «Юні краєзнавці» проводила свою роботу в формі квесту: грали у цікаві краєзнавчі ігри, відповідали на питання вікторини, вчились в’язати туристські вузли, знайомились з організацією туристично–краєзнавчої роботи в школі, відвідали інтерактивну експозицію «культура на дотик» у Білозерському музеї.

Педагоги–організатори та заступники директорів з виховної роботи шкіл району приймали участь у психологічному тренінзі  «Моделювання ситуації успіху в роботі педагога».

Після секційних занять активістам представили оновлену районну раду учнівського самоврядування. По традиції, до райради увійшли по 1 представнику від школи. У цьому році їх 23.
Наостанок  учні та дорослі виказали свої побажання у газеті «Маю пропозицію», отримали методичні  та інформаційні матеріали .
Наступний лідерський уїкенд для активів шкіл та педагогів – організаторів відбудеться на початку лютого, а актив райради учнівського самоврядування збереться через два тижні.

За матеріалами сайту Білозерської РДА