У Херсоні показали український фільм 1927-го року

15 листопадаа 2014 12:30
Афіша фільму

Афіша фільму

13 листопада в кіноклубі Режиссёр.Орг відбувся показ українського німого фільму 1927-го року.
Сюжет: з приходом Червоної Армії білогвардійці покидають місто. У панському особняку залишаються двоє: старий швейцар Антон і панич-гімназист. Будинок займає загін червоноармійців, серед яких більшовик Андрій, син швейцара. Старий не поділяє поглядів улюбленого сина і оберігає барчука, сховавши його на горищі. Наступного дня місто знову захоплюють білі.
“Два дні” Георгія Стабового – перший український фільм, який потрапив до комерційного прокату США, – він вразив тодішню західну критику досконалою експресіоністською мовою, котра не надто уживалася в радянському кінематографі.
У цьому фільмі розкривається художній геній Данила Демуцького, в майбутньому фактичного співавтора Олександра Довженка у фільмах “Арсенал” (1929) і “Земля” (1930).

“Два дні” – великий шедевр світового кінематографа 1920-х років. Музичний супровід для відреставрованого фільму підготував Юрій Михальчук (Dj U-Ra, Україна). Показ відбувся за підтримки Національного центру Олександра Довженка та Державного агентства з питань кіно.

Джерело: МОСТ