У медіашколи буде свій телеканал

14 листопадаа 2014 08:21

1415605965_ryererr1На уроках медіашколи в дитячій обласній бібліотеці імені Дніпрової Чайки учні херсонських шкіл не тільки вчаться, вони ще зустрічаються з цікавими людьми.

Зустрічі проходять у незвичайній формі, на допомогу хлопцям приходять сучасні технології, які вони вивчають і успішно освоюють. На початку уроку діти створювали збірний образ лідера, оскільки їх зустрічі проходять з відомими людьми, а ці люди всі без винятку є лідерами. Тому школярі намагалися розібратися як стають лідерами і які риси характеру мають бути у лідера. У другій частині знайомилися з сервісами Гугл і як організовувати онлайн-зустрічі. Знайомилися з творчістю херсонського режисера, засновника громадської організації Режиссёр.Орг і організатора п’яти херсонських кіномарафонів – Леонідом Єжуровим. Під час зустрічі діти цікавилися коли він став знімати фільми і як захопився цим, чи можлива участь школярів у кіномарафоні і чи може режисер провести для них майстер-клас. Леонід відповів, що школярі можуть брати участь в кіномарафон і що майстер-клас для них він може провести.

Під час уроку діти вирішили створити свій шкільний телеканал. Вийшло, що зустріч з відомою людиною стала першою передачею першого шкільного телеканалу. Юним медіаактивістам було приємно усвідомлювати, що вони стали першими з школярів, хто це зробив в місті. Було запропоновано багато ідей для наступної передачі.