Діти Херсонщини пройдуть військово–медичну підготовку

12 листопадаа 2014 14:36
http://ksza.ks.ua

http://ksza.ks.ua

Населення області має бути навчене основним правилам надання домедичної допомоги. В сьогоднішніх умовах це набуває неабиякого значення – люди, а надто підростаюче покоління повинно знати, як допомагати потерпілим у разі нещасного випадку.

Так, уже сьогодні, як повідомив заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Меренков, на опанування розділу «Військово-медична підготовка» шкільною програмою передбачено 7 годин для учнів 10-го та 6 годин для учнів 11-го класу. Протягом цього часу діти вивчають такі теми, як медичне забезпечення бою, організація надання першої медичної допомоги в бою, реанімація потерпілих, перша медична допомога при ураженнях зброєю масового ураження тощо.

Узагалі ж у 2014/15 навчальному році ці теми опанують 6604 учні 10-их та 6735 учнів 11-их класів загальноосвітніх навчальних закладів області.

У школах Херсонщини якнайскоріше будуть введені до програми заняття з навчально-військової підготовки. Ці заняття мають проходити не рідше двох разів на тиждень.