У Білозерському районі рятувальники влаштували свято дітям переселенців

11 листопадаа 2014 15:42
http://www.kherson.mns.gov.ua

http://www.kherson.mns.gov.ua

У селі Велетенське Білозерського району, в приміщенні неврологічного відділення центральної районної лікарні, де проживають діти переселенців з Донецької області, рятувальники влаштували справжнє свято з суперменом і Машею з мультфільму «Маша і Ведмідь».

Запропоновані конкурси були цікаві як наймолодшим дітям, так і підліткам. Учасники акції змагалися в різних конкурсах, сміялися і просто раділи такій приємній зустрічі.

Рятувальники не вперше приділяють увагу внутрішньо переміщеним людям із зони проведення антитерористичної операції. Та особливо їх дітям, оскільки саме вони є найбільш вразливими до таких раптових перемін у житті як переїзд, зміна звичної обстановки. І тому не випадково в таких зустрічах активну участь беруть психологи.

Як наголосила заступник начальника ГУ ДСНС області майор служби цивільного захисту Катерина Гаврилова, для рятувальників є дуже важливим з’ясувати яка психологічна допомога потрібна людям, матеріальна – у вигляді теплих речей і засобів обігріву тощо. І все це робиться з метою забезпечення переселенцям відчуття дбайливої турботи і захисту. Тому й надалі планується організовувати зустрічі подібного формату і не залишати людей напризволяще у тих життєвих обставинах, в яких вони опинилися.

Раніше у с. Велетенське представники Служби порятунку спільно з УВКБ ООН «у справах біженців» вже привозили цим дітям зимові речі і цього разу також приїхали не з порожніми руками. Тепер хлопчики і дівчатка отримали необхідні для навчання канцтовари, книжки для читання, альбоми для малювання, іграшки та розвиваючі ігри. А також всіх одягнули у теплі шарфики і шапки.

http://www.kherson.mns.gov.ua

http://www.kherson.mns.gov.ua

Свято, влаштоване рятувальниками, дуже сподобалося дітям та їхнім батькам. У свою чергу рятувальники та ООНівці раділи можливості разом з дітлахами завітати до країни дитинства.

ГУ ДСНС України в Херсонській області