Цікава зустріч у літературній кав’ярні “ЛітTERRA”

11 листопадаа 2014 10:21
https://vk.com/lit_terra

https://vk.com/lit_terra

Не дивлячись на холодний вітер за вікном, у читальному залі Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова панувала затишна і тепла атмосфера.

Гостем кав’ярні став начальник відділу культури Голопристанської райдержадміністрації, голова Херсонського обласного об’єднання товариства «Просвіта», член Національної спілки письменників України Олег Олексюк. Олексюк розповів про свою діяльність, про вихід у світ нових збірок і зачитав декілька віршів з власного репертуару.

На зустрічі також вітали іменинників жовтня, обговорювали обласний фестиваль “Відкрий свою книгу” і ділилися враженнями.
Рубрика “Цікаво про каву” познайомила з дівчиною, яка писали листи коханому з-під трьох пледів, героїнею теплої книги Надії Гербіш “Теплі історії до кави”.

Про книги в жанрі хоррор та їх екранізації розповіли експерт з модного читання Галина Таворська і господиня кав’ярні Юлія Майстренко в улюбленій рубриці літтеріанцев “Книжка до кави”. Говорили про твори С. Кінга, К. Судзукі, М. Шеллі, Е. Райс, Г. Стівенсона, Е. По і багатьох інших.

Завсідники познайомилися з цікавою і неординарною людиною – Михайлом Олійником – дворазовим чемпіоном Європи, триразовим чемпіоном Світу, рекордсменом Європи та Світу за версією Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту, триразовим рекордсменом книги рекордів України, рекордсменом книги рекордів Гіннеса, автором поетичних збірок про гирьовий спорт та гирьовиків «Залізна лірика», «Справжні легенди», «Спорт – сильніше слів!». Михайло зачитав публіці свої вірші і показав бажаючим вправи з гирями. Літтерріанці із завзяттям вивчали вправи для підтримки хорошого тонусу і здоров’я.

Алена Мовчан цього разу стала ведучою “Ювілейних сторінок” і перенесла присутніх у світ дитинства, огорнувши всіх чарами Мері Поппінс – головної героїні роману Памели Треверс, якому виповнилося 80 років.

У літературному конкурсі гостям кав’ярні необхідно було проявити поетичні таланти і дописати пропущені слова у вірші Володимира Сосюри. Всі приєдналися до творчого процесу, тому журі було важко вибрати переможців.

Осінній настрій був у всьому: в поезії, яка звучала в читанні по колу, в декорації залу та в чарівних мелодіях, подарованих інструментальним дуетом “Дежавю”.