Микола Томенко: Україна чекає на професійний Уряд, а не на Уряд піар- чи «фейсбук-міністрів»

11 листопадаа 2014 14:21
tvi.ua

tvi.ua

Загальний підхід учасників коаліційних переговорів – при формуванні майбутнього Уряду щонайперше виписати чітку та зрозумілу програму дій загалом для Уряду і коаліції, а також – під конкретну галузь (тобто, під кожного міністра), забезпечити самостійність і водночас відповідальність кожного міністра, який би не залежав від партії або чиновників Апарату Кабінету Міністрів.

Про це поінформував радник Президента Микола Томенко в програмі «Час. Підсумки дня» на «5 каналі», коментуючи перебіг коаліційних переговорів.

За його словами, найголовнішим є те, щоб всі члени майбутнього Кабінету Міністрів активно сконцентрувалися на роботі в Уряді, а не на партійній, політичній чи піар-діяльності, а також більше працювали зі структурними підрозділами, за які вони відповідають, та з людьми, які працюють у підвідомчій їм сфері.

«Бо сьогодні, високопосадовці (починаючи від Прем’єр-міністра і закінчуючи міністрами) проводять по три прес-конференції на день і днями перебувають у соцмережах, де розмірковують про філософію життя та інформують про прочитані книги чи зміну настрою. Тому, сподіваюся, що майбутній Уряд буде Урядом не піар- чи «фейсбук-міністрів», а Урядом професійних та відповідальних міністрів», – підсумував Микола Томенко.