У Херсоні презентують програму захисту прав кримчан

10 листопадаа 2014 09:31

8189У четвер, 13 листопада в Херсоні розпочнеться стартова конференція, в ході якої презентують проект молодіжної організації «Нова генерація», яка фінансується Міністерством закордонних справ Данії, Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН. Головною метою проекту є сприяння реалізації прав громадян України, які проживають в Криму, на отримання якісних адміністративних послуг на території Херсонської області. Проект реалізується з жовтня 2014 року по липень 2015 року в партнерстві з БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» та СМГО “Інститут соціальних досліджень”.
За інформацією організаторів, планується обговорити наступні моменти:
• Які проблеми існують в процесі отримання адміністративних послуг на території Херсонської області для громадян України, які проживають на території АР Крим? Або чому потрібен громадський моніторинг надання адміністративних послуг уповноваженими органами влади?
• Що потрібно зробити, щоб адміністративні послуги стали доступнішими, зручними і прозорими?
• Якої інформації про адміністративні послуги не вистачає жителям Криму і чим можуть допомогти громадські організації?
• Якою буде комунікація і співпраця громадськості з місцевими органами виконавчої влади в рамках проекту?
У прес-конференції візьмуть участь Оксана Глебушкіна, виконавчий директор МО «Нова генерація»; Юлія Щербиніна, старший програмний менеджер ПРООН в Україні; Наталя Попович – Постійний представник Президента України в АР Крим; Олександр Саєнко, перший радник віце-прем’єр-міністра України В. Гройсмана, що відповідає в Кабінеті Міністрів за реформу адміністративних послуг; Ігор Клим, начальник департаменту економічного, регіонального розвитку та торгівлі Херсонської ОДА.

Джерело: МОСТ