Херсонщині варто приділяти більше уваги територіальній обороні, – Семенченко

9 листопадаа 2014 09:33
tsn.ua

tsn.ua

Територіальній обороні Херсонської області слід приділяти більше уваги, вважає командир батальйону “Донбас” Семен Семенченко.

Про це він заявив 7 листопада на зустрічі з представника Народної Самооборони, батальйону “Херсон”, прикордонниками. Семенченко також повідомив про перші кроки, які планується зробити вже найближчим часом на державному рівні.

– По створенню системи територіальної оборони у нас наступні позиції. Будемо збирати комітет з безпеки та оборони у Верховній Раді, вже домовилися з Міністром оборони, будемо співпрацювати. Будемо створювати осередки УВО (Українська військова організація) та визначатимемо конкретні завдання і будемо займатися з автодорами, координувати інженерні батальйони, звертатися до підприємців з приводу заліза тощо, – заявив Семенченко.

УВО, за словами Семенченко, має представляти собою територіальну оборону, початкову військову підготовку, військово-патріотичне виховання, партизанський рух, а також відбір і просування патріотичних кадрів у владу.

Семен Семенченко відзначив високий рівень підготовки області до оборони, проте зауважив, що інформація про ту роботу, яка зараз проводиться на Херсонщині не достатньо поширюється у засобах масової інформації. Хоча це є вкрай необхідним, враховуючи важливість протидії інформаційній війні, яку розгорнула Російська Федерація проти України. Він зазначив, що зараз необхідно шукати  дієві механізми боротьби із ворожою пропагандою.
Командир батальйону «Донбас» також вважає за необхідне посилення роботи з волонтерськими організаціями, координувати з ними спільну діяльність.