У театрі ім. Миколи Куліша завжди раді молодим глядачам

4 листопадаа 2014 12:01
http://khersonci.com.ua

http://khersonci.com.ua

Під час прес-конференції з журналістами директор обласного музично-драматичного театру Олександр Книга сказав, що вважає особливо важливим включати в репертуар театру спектаклі, які цікаві молодому поколінню. «Вистави мають бути різними. Повинен бути і авангард, який цікавий молоді, і класика, і комедія, і українська драма. Все має йти паралельно», – зазначив Олександр Книга.
За словами директора театру, політика вистав визначається таким чином, щоб вони були цікаві різним категоріям херсонців. Щоб театр відвідували не одні й ті ж люди, а приходило все більше нових осіб. «Це потрібно робити, адже в сьогоднішній ситуації дуже важливо не втратити нашу молодь. Ми замислюємося над тим, щоб театр став своєрідною виховної трибуною. При цьому не просто погрожувати пальцем і говорити, що погано, а через творчість розповідати про важливі речі», – розповів Книга.
І навіть незважаючи на фінансову невигідність співпраці з школами, Олександр Книга вважає необхідним показувати мистецтво молодому поколінню. «У будь-якому випадку гроші витрачаються одні й ті ж, адже задіяні такі ж актори, таке ж світло, ті ж костюми. Але ось виручені гроші від вистав різні. Але якщо ми не будемо працювати з школами, ми втратимо це покоління, а тоді не лише сепаратизм пануватиме, а й гірші речі», – підкреслив Книга.

Джерело: ПІК