Великоолександрівські волонтери долучилися до акції «Зігрій солдата»

30 Жовтня 2014 16:56
http://www.oda.kherson.ua

http://www.oda.kherson.ua

У рамках Всеукраїнської волонтерської акції «Зігрій солдата», волонтери Борозенської сільської ради протягом місяця, щочетверга організовували благодійні ярмарки «Смаколики», де продавали власноруч виготовлену домашню випічку. Паралельно до координаційного центу волонтерів – місцевої бібліотеки, небайдужі мешканці зносили теплі речі для українських військовослужбовців, які нині захищають власну державу.

Згодом через мережу сільських бібліотек великоолександрівщини до ініціативи борозенців долучилися і  громади інших сільських рад. Небайдужі новокам’янці, новопавлівці, чарівнянці та мешканці інших сіл району збирали кошти, ковдри, теплі речі, листи та дитячі малюнки  для наших військових. Не залишилися осторонь участі у акції і учасники та гості ІV обласного фестивалю молодіжного читання та права «Відкрий свою книгу», який у жовтні проходив у Великій Олександрівці. Бібліотекарі та шанувальники друкованого слова передали до загальної скарбнички зібранні під час фестивалю благодійні внески для потреб наших солдат. Крім того, на одному із майданчиків фестивалю діяла майстерня листівок «Вітання українському солдатові», де вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості виготовили оригінальні листівки та янголяток для захисників України. Загалом, спільними зусиллями, окрім речей, було зібрано близько 7 тис грн.
Скоординувавши дії з волонтерською спільнотою Херсонщини, борозенські волонтери зв’язалися із житомирськими артилеристами, яких нещодавно із зони АТО передислокували на територію нашої області. Витримавши запеклі бої під сумнозвісною Савур-Могилою нині ці хлопці боронять рубежі та вартують спокій на Херсонській землі.
Відвідавши військових, волонтери висловили їм щиру вдячність від селян за вірність громадянському обов’язку та своїй Батьківщині. Також  вручили захисникам передані від  жителів району та придбанні на зібрані кошти подарунки.