Микола Томенко: Не повинно бути двох «сортів» народних депутатів

30 Жовтня 2014 14:32
nd-303x200

vk.com

Радник Президента України Микола Томенко сказав, що здивований штучним розподілом депутатів на дві категорії – тих, хто пройшов за партійними списками, і тих, хто переміг на округах.

«Незважаючи на різний характер обрання, у нас всі народні депутати мають однаковий статус, однакові повноваження, а тому небезпечно їх ділити на два сорти», – переконаний Микола Томенко.

Він зазначив, що гордістю команди «Блоку Петра Порошенка» є те, що вона має не лише 63 депутати за списком, а й 69 одномандатників, що пройшли від «БПП». Таким чином, загальна кількість членів фракції «Блоку Петра Порошенка» на сьогодні складає 132 депутати. До того ж, ще як мінімум два десятки депутатів, які або отримали так званий статус підтримки «Блоку Петра Порошенка», або були погоджені.

Микола Томенко зауважив, що серед них найскладніше було стати народним депутатом на півдні України чи в тих округах, на яких висувалися «маститі» мільярдери чи мільйонери.

Для прикладу він навів ситуацію в Чернігівській області, де Олег Дмитренко від «Блоку Петра Порошенка» переміг Миколу Рудьковського, а Анатолій Євлахов – Ігоря Рибакова. І таких прикладів достатньо багато, зазначив М. Томенко.

Також радник Президента поінформував, що позиція «Блоку Петра Порошенка» – не залучати до фракції тих колишніх депутатів, які брали участь у голосуванні за так звані «поліцейські закони»16 січня.

«Тому, коли мова йде про майбутню структуру парламенту, треба зупинити розподіл народних депутатів на два «сорти» (тих, хто пройшов за партійними списками, і тих, хто переміг на округах), оскільки кожна політична партія, що пройшла до Верховної Ради України, формує єдину фракцію, і саме ці фракції складають основу парламенту», – вважає Микола Томенко.