Херсонці переглянули “Нашу Надію”

21 Жовтня 2014 08:25

unnamed13Минулої неділі відбувся прем’єрний показ документального фільму режисера Володимира Тихого «Наша Надія», Володимир є одним з учасників проекту BABYLON’13.
З перших кадрів глядач потрапляє в атмосферу «народних» гулянь в Севастополі після псевдореферендума. Козачки хизуються, зелені чоловічки відмовчуються. Перші дні анексії Криму показують українських військових, які не знають що робити і як їм вчиняти, оскільки чітких команд зверху немає. Тому кожен командир діє на свій розсуд.
Бездіяльність генштабу показано і в кадрах під Донецьком. На передовій біля аеропорту український добровольчий батальйон знаходиться в скрутному становищі, оскільки командування не постачає зброї, один автомат на двох. Добровольці дякують волонтерів, які передають як амуніцію, так і їжу. Один з волонтерів привіз безпілотник, сконструйований такими ж, як і він патріотами.
У фільмі показано два конфлікту, кримський і східний, проте Надія Савченко є головним героєм фільму. У кадрі з’являються адвокат Надії та її мама, родичі. Сама Надія розповідає чому вона знаходиться на передовій, ділиться своїми особистими переживаннями і думками. У фільмі використовували кадри її допиту і суду.
Потрібно віддати належне всім тим, хто брав участь у створенні фільму. Оператори були в самій гущі подій, постаралися передати всю атмосферу того, що відбувається, щоб у всіх хто подивиться фільм склалася об’єктивна думка про бойові дії в зоні АТО.
7920Крім Херсона, покази вже відбулися в: Ужгороді, Львові, Вінниці, Тернополі, Чернівцях, Івано-Франківську, Одесі. Завершиться подорож картини 21 жовтня в Києві і, можливо, в Москві.

Автор фото – Олег Робко.

Джерело: МОСТ