Льодовий палац «Фаворит Арена» урочисто відкрився

19 Жовтня 2014 09:23
001

kherson.sportclubs.com.ua

18 жовтня відбулась урочиста церемонія відкриття льодового палацу «Фаворит – Арена», який знаходиться за адресою вул. 49-й Гвардійської дивізії, 26. Діти, які тренуються у палаці, на святі продемонстрували глядачам свої спортивні досягнення – молоді фігуристи та хокеїсти представили справжнє спортивне шоу.

В Україні існує лише чотири подібні ковзанки, побудовані за рахунок державного бюджету. Слід зазначити, що херсонський льодовий палац,  є одним з кращих льодових споруд в країні. Відтепер тут будуть проводитися спортивні змагання, сотні дітей зможуть займатися фігурним катанням, хокеєм.

Відділення фігурного катання на ковзанах в Херсоні почало свій розвиток в спортивній школі зимових видів спорту в 2009 році. Зараз фігурне катання культивується в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.

Вихованці школи неодноразово брали участь, як у всеукраїнських змаганнях, так і в міжнародних турнірах. Величезна кількість кубків та медалей з різних змагань зібрано в колекції наших спортсменів.

Хокей зародився в Херсоні в 1995 році і почав свій розвиток на відкритому катку. А вже в 1998 році чемпіонати міста Херсона стали проводиться на більш високому рівні – на штучному льоду комплексу «Дніпро – хокей».

На основі кількох колективів був створений хокейний клуб «Дніпро», а через кілька років з’явилася і дитяча команда, яка з часом додала до своєї назви горде ім’я «Спартак».

Юні херсонські хокеїсти завоювали багато нагород в чемпіонатах України. Але найуспішнішим був сезон 2011-2012 років, коли хокеїсти Херсонській спортивної школи «Дніпро», вперше за 10 років стали переможцями першості України.