Херсонці зможуть літати в Узбекистан

18 Жовтня 2014 10:20
848_big

http://www.oda.kherson.ua

Аеропорт Херсон веде переговори з авіакомпанією Узбецькі авіалінії про відкриття рейсу Херсон-Ташкент з листопада, про це повідомив заступник гендиректора авіапідприємства Юрій Сидорюк. За його словами, зараз обговорюється статус рейсів: будуть вони виконуватися на регулярній основі або як чартери.

Також аеропорт відновить переговори з авіакомпаніями про можливе відкриття рейсів в Херсон з Москви, Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга і Тель-Авіва, перервані через складну політичну ситуацію в країні.

На даний момент аеропорт Херсон готується до зимового періоду. Встановлено світлосигнальне і радіотехнічне обладнання, ведеться його налаштування. Його використання, за словами Юрія Сидорюка, дозволить здійснювати рейси в Херсон при погіршенні погодних умов.

Нагадуємо, що з 15 жовтня в аеропорт Херсон здійснює авіарейси зі Стамбула авіакомпанія Turkish Airlines. І попит на цей рейс зростає, тому розглядається варіант зробити рейс щоденним (зараз польоти відбуваються 4 рази на тиждень).

Херсонський аеропорт має потенціал та всі умови для відкриття нових авіарейсів, адже є альтернативним Сімферополю для жителів Криму. Він розташований в 264 км від Сімферополя, тоді як Одеса, звідки виконуються міжнародні рейси – до 466 км.