Каховські волонтери допомагають прикордонникам

17 Жовтня 2014 08:36

unnamed2-300x19914 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці відбулася поїздка каховських волонтерів до прикордонників, які розмістилися на Чонгарі. Основна мета – привітати захисників південних рубежів зі святом Покрови і Днем Українського козацтва, адже козаки в свій час теж захищали кордони українських земель.

Поїздці передувала традиційна благодійна робота трудового колективу ТОВ “Трійка” (мінеральна вода “Каховка”), які зібрали кошти в сумі 17 тис. грн. Як зазначає офіційний сайт Каховки, шефська допомога Збройним Силам України є вже традицією даного колективу. Свого часу колектив надавав шефську допомогу морякам ракетного катера “Каховка”, а протягом 2014 року – військовим підрозділам Збройних Сил і прикордонникам, які дислокуються не лише на території Херсонської області, а й в зоні АТО.

Допомога надавалася відділу прикордонної служби “Червоний Чабан”, а зараз було прийнято рішення надати допомогу і прикордонникам, які дислокуються на півострові Чонгар. Представники трудового колективу звернулися до відомого в місті волонтера, прикордонника Олександра Зікранця. Він зв’язався з Чонгаром і прикордонники розповіли, в чому є потреба. Були закуплені теплі речі (светри, шкарпетки), балаклави, окуляри, бензопила, ліки від застуди. Жінки з ТОВ “Трійка” передали також варення з малини і полуниці.

Олександр Зікранець привітав захисників кордону зі святом, передав привіт від трудового колективу ТОВ “Трійка”, від усіх каховчан, а також шефські подарунки та привітальні листи від учнів ЗОШ № 5. А 90-річна бабуся – мешканка Каховки – передала хлопцям з Чонгара дві теплі ковдри.

В свою чергу прикордонники подякували каховчан за постійну підтримку, ознайомили гостей з умовами проживання (а вони, звичайно, потребують поліпшення), розповіли про труднощі, які виникають під час служби, про ситуацію на їхній ділянці кордону.