На Херсонщині діти-сироти знайшли нові родини

14 Жовтня 2014 18:08
8704_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Службою у справах дітей обласної державної адміністрації здійснено моніторинг залучення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до різних форм сімейного виховання.

Так, за минулий тиждень в сім’ї громадян України влаштовано 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Крім того, за оперативними даними Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» в області громадянами України усиновлено 45 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 7 усиновлено іноземними громадянами.
«Під опіку, піклування влаштовано 298 таких дітей, до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу – по 46 дітей. Загалом з 3040 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області під опікою, піклуванням перебуває 2146 дітей зазначеної категорії», – поінформувала начальник служби при облдержадміністрації Олена Міхєєва.
 Усього в області функціонує 169 прийомних родин та 37 дитячих будинків сімейного типу. Показник питомої ваги дітей, які влаштовані до сімейних форм виховання зріс на 2,4% у порівнянні з 31 грудня 2013 року.