У Херсоні пройшло свято “Я-художник”

9 Жовтня 2014 15:23

marka-drujby4_3Напередодні Дня художника в Херсонській міській галереї дитячої та юнацької творчості «Синій кіт» пройшло яскраве свято «Я – художник!», організоване Навчально-естетичним комплексом «Художня школа».

Викладачі, учні школи та їх батьки, гості взяли участь у відкритті виставки робіт «Від 5 до 25» та традиційній посвяті першокласників Дитячої художньої школи, яких цього року налічується близько 90.

«Сьогодні до художньої школи прийшли нові учні. В них ще попереду відкриття світу мистецтва, вибір свого шляху, шляху непростого, але дуже цікавого. Бажаю, щоб в них вистачило терпіння, щоб супроводжувало творче натхнення. І впевнений, що вони досягнуть вершин майстерності і будуть своєю творчістю славити наше місто», – зазначив міський голова Володимир Миколаєнко, вітаючи колектив закладу та майбутніх художників. Він також подякував керівникам Навчально-естетичного комплексу за активну творчу роботу з дітьми, організацію різноманітних конкурсів та цікавих виставок, які дають можливість розкрити юні таланти.

Під час свята нагороджені переможці Всеукраїнського бієнале текстилю «Світ у клаптику» (м. Вінниця) та Міжнародного Інтернет-конкурсу «Марка дружби», у якому цього разу взяли участь юні художники з 11 країн світу. Найменший серед херсонців переможець конкурсу – 5-річний Андрій отримав у подарунок кластер для марок, до якого вкладено марку з його малюнком.