Турецькі підприємці бажають вкладати інвестиції у Херсонщину

9 Жовтня 2014 13:39
IMG_4556

http://www.oda.kherson.ua/

Керівництво обласної державної адміністрації зустрілося з делегацією Турецької Республіки – президентом партії націоналістичного руху м. Мерсін Себахаттіном Кіліджом та членом ради партії націоналістичного руху м. Мерсін Ерханом Колікіріоглу.

Під час зустрічі  представники делегації змогли обговорити з радником голови обласної державної адміністрації Русланом Панчишином ряд важливих питань, які стосувалися, зокрема розвитку міжрегіонального співробітництва та встановлення побратимських зв’язків між Херсоном та Мерсіном.
За словами Себахаттіна Кіліджа, турецькі підприємці бажають вкладати інвестиції у Херсонщину, в першу чергу, в сільське господарство. Але в перспективі вони планують спрямовувати свої кошти і у відновлення херсонських фабрик, заводів та підприємств, які зупинили свою роботу після занепаду Радянського Союзу.
«Ми приїхали до Херсона, щоб вирішити не лише питання зовнішньоекономічного характеру, а й можливість робити  інвестиції в економіку регіону. Для цього у нас є всі можливості. Як підтвердження наш порт знаходиться у Середземному морі, а місто Мерсін розташоване у точці, яка з’єднує східний і західний регіон країни», – відзначив президент партії націоналістичного руху.
У свою чергу, радник голови облдержадміністрації повідомив про те, що «двері» для інвесторів завжди відкриті.
Також обговорили питання щодо відкриття авіарейсу Херсон-Мерсін з херсонського аеропорту та осучаснення Херсонського морського порту.