Сергій Шевцов: «Ризик був виправданий»

8 Жовтня 2014 08:37

e561084e9220383c7204eb40f9bc13f1_LГоловний тренер ФК «Кристал» Сергій Шевцов прокоментував попередній матч 11 туру з «Шахтарем-3»:

– Ми вже перегравали «Шахтар-3», знаємо як це робити. В попередніх матчах нам вдавалося переломити їх традиційну гру, суперник переходив на непритаманні їм довгі передачі. Цього разу ми так само намагалися не дати донеччанам зіграти у їх стилі. Для цього треба було серйозно потрудитися. Але час від часу все таки давали супернику простір. Вони цим скористалися, забили два голи. Я вважаю, що нам є куди прогресувати, але в цьому матчі наша команда вже виглядала пристойно. Ми серйозно готувалися на теоретичних заняттях і на футбольному полі. Друг нашого клубу, психолог, теж провів свою роботу з хлопцями: тренінги, тести. Це принесло результат. Очки далися важко, але перемогли цілком заслужено. Якщо б ми використали всі моменти в першому таймі, гра могла б скластися спокійніше для нас. Але проявили характер і здобули результат.

– Ви говорили, що на полі не було лідерів. Як у цьому матчі? Чи задоволені діями молодих футболістів?

– Це був один з найскладніших матчів у моїй кар’єрі. Я пішов на серйозний ризик і відчутно перекроїв склад. Ленський діяв на лівому фланзі захисту, Дяченко – на правому. Ми знали, що атака флангами – серйозна зброя «Шахтаря». І голи нам таки забили з флангових атак. Після низки невдалих матчів, ми довірили місце Ковальчуку. Тарас взяв на себе великий об’єм роботи, адже по ходу гри зазнав пошкодження Цой. Загалом Ковальчук видав феноменальний матч. Навіть я, віруючи в його здібності, не очікував такої гри. Він був справжнім лідером, забив гол, взяв участь у переможному м’ячі. Ми також довірили місце Петришину. Він показав хорошу гру. Вперше в основі вийшов Гливий, а Мартян був пересунутий на ліву бровку. Іван добре проявив себе на фланзі, віддавав гострі передачі. Я пішов на ризик, викликаний тактикою суперника, втратою очок у попередніх матчах і недостатньою якістю гри. Але добре, що цей ризик був виправданий. Хочу відзначити і дебют Овчиннікова. Він ще не до кінця готовий, але я знов таки ризикнув, висунув Барладима на позицію центрфорварда, а Овчиннікова – крайнім нападником. Саша віддав чудовий пас, Андрій використав момент і забив.

– Наступний матч дуже непростий. «Оболонь-Бровар» прагнутиме взяти реванш за поразку. Як будете мотивувати своїх гравців?

– Мотивція в нас завжди одна – грати на перемогу, прогресувати, незалежно від обставин. Суперник звичайно, захоче реваншу, адже в минулій грі вони не використали низку хороших моментів, виглядали краще за нас у другому таймі. Тим паче, вони зараз в лідерах. Я не соромлюсь висловлювати симпатії цьому клубу. Навіть після невдалого старту, я казав, що з їхнім відношенням до футболу, умовами, спонсором команда повинна грати в першій лізі. Але ці симпатії залишаться за рамками цієї гри. Ми будемо готуватися задля перемоги, можливо, знову ризикувати, але налаштовуватись на максимальний результат. Краще спробувати, не дотиснути і програти, ніж не намагатися взяти більше. Нічия в даному випадку буде непоганим результатом, але постараємось зіграти у свою гру і перемогти.