У навчальних закладах Чаплинського району пройшов тиждень туризму

6 Жовтня 2014 13:55
8563_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Нещодавно у загальноосвітніх навчальних закладах Чаплинського району пройшов тиждень туризму. Школярі та їх наставники із задоволенням взяли участь в змаганнях, брейн-рингах, історико-краєзнавчих конкурсах і вікторинах, конкурсах малюнків та плакатів, туристичної пісні, виробів з природного матеріалу, краєзнавчому орієнтуванні, походах вихідного дня, віртуальних подорожах країнами світу. Вихованці туристсько-краєзнавчих гуртків мали добру можливість показати свої навички та уміння, вони стали основними помічниками у організації та проведенні туристсько-краєзнавчих заходів.

Колективи вчителів із Скадовської та Шевченківської загальноосвітніх закладів взяли участь у обласних туристсько-краєзнавчих змаганнях працівників закладів освіти. У загальнокомандному заліку вони зайняли почесне ІІІ місце та ІІІ місце в туристсько-краєзнавчій вікторині «Херсонщина туристична» за що нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки молоді та спорту Херсонської обласної адміністрації, Херсонської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України та Центру туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді Херсонської обласної ради. Команда Чаплинського районного будинку творчості дітей та юнацтва приймала участь у VІІ спортивних іграх молоді Херсонщини (м.Цюрупинськ) зі спортивного орієнтування. В командному заліку посіли ІІ місце.
В районному будинку творчості дітей та юнацтва відбулося свято – День туризму, на яке були запрошені гуртківці будинку творчості та учні шкіл. Бажаними гостями були дітки  Чаплинського центру психологічної реабілітації. Всі учасники свята стали туристами: проходили смугу перешкод, змагалися в естафеті туристських навичок, надавали долікарську допомогу, демонстрували топографічну підготовку, тощо. В кінці маршруту юних туристів чекала польова кухня,  діти з насолодою їли кашу, приготовлену на вогнищі. Наприкінці тижня гуртківці Чаплинського будинку творчості дітей та юнацтва «Юні туристи-краєзнавці» (13 чоловік) ціікаво і змістовно провели похід вихідного дня. Під час походу відбулася посвята в туристичну родину.Туристи  готували  перший в своєму житті туристичний обід, який отримався відмінно.