Микола Томенко: “Новому парламенту потрібна конституційна, проєвропейська, проукраїнська більшість”

6 Жовтня 2014 14:57
PA030768-266x200

http://tomenko.ua

Про це радник Президента України Микола Томенко сказав сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську.

«Говорять про те, що Петро Порошенко в майбутньому парламенті хоче створити свою більшість. Це неправда. Він хоче створити конституційну більшість проєвропейського, проукраїнського характеру для того, щоб нарешті завершити дискусії, куди ми йдемо і яку державу будуємо», – зазначив М. Томенко.

Він зауважив, що це повинна бути більшість, яка не просто підтримає «Стратегію-2020», а й зможе успішно її реалізувати. «Інша справа, що ця конституційна більшість буде складатися не лише з представників «Блоку Петра Порошенка», а й з інших політичних сил, ідеологічно близьких до цього напрямку», – зауважив радник Президента.

За його словами, нова парламентська більшість може бути і повністю організованою (скажімо, в рамках коаліції), і такою, що організаційно складатиметься з 226-ти осіб, а решта людей, що підтримують загальну стратегію проєвропейського, проукраїнського характеру, з нею будуть голосувати, коли стане питання про внесення змін до Конституції.

Микола Томенко наголосив, що зміни до Основного Закону, або нова Конституція, яка би сформувала системне місцеве самоврядування, так само є одним із пріоритетів діяльності наступного парламенту.

«Саме тому в майбутньому парламенті необхідно мати ці триста депутатів для того, щоб не переконувати кожного в необхідності серйозних реформ та змін до Конституції», – підсумував М. Томенко.