У Чаплинському районі проведено тиждень репродуктивного здоров’я

3 Жовтня 2014 13:28
8530_thumbНещодавно в Чаплинському районі проведено тиждень репродуктивного здоров’я, в рамках якого було привернуто увагу молоді до питань збереження репродуктивного здоров’я, активізовано пропаганду здорового способу життя.
У селах Іванівка, Хрестівка, Кучерявоволодимирівка, селищах Чаплинка та Асканія – Нова проведено лекції та бесіди «Репродуктивне здоров’я молоді», «Запланований вибір. Контрацепція, види, форми, ресурси», «Шляхи збереження репродуктивного здоров’я молоді», «Репродуктивне здоров’я молоді. Правила особистої безпеки», «Тютюн і жінка». Під час проведення масових заходів молоді роз’яснено, як захистити себе від небажаних хвороб, наголошено на важливості збереження репродуктивного здоров’я в подальшому житті.
В селі Хрестівка цікаво пройшли урок-тренінг та тест-вікторина на тему «Зроби свій вибір: здоров’я чи примара». Фахівець з соціальної роботи, спільно з молоддю, визначили та оцінили наслідки прийняття своїх рішень, учасники отримали знання, як зберегти своє здоров’я. Показ відеолекторіїв «Репродуктивне здоров’я дітей», «Дай майбутньому життя» відбувся в селах Надеждівці та Григоровці, з подальшим обговоренням визначеної теми. Протягом тижня репродуктивного здоров’я були проведені вулична волонтерська акція у смт Чаплинка та тематична дискотека в с. Хрестівка з розповсюдженням буклетів у кількості 50 примірників та засобів контрацепції.
До тижня репродуктивного здоров’я Чаплинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено 12 заходів, якими охоплено 271 особу. Також оформлено стенди «Жінкам та чоловікам репродуктивного віку. Чим треба цікавитися?» в смт. Асканія-Нова та с. Григорівка.