Херсонцям пропонують стати режисерами

3 Жовтня 2014 11:57

7691Жителі Херсона можуть зняти своє кіно і взяти участь в конкурсі короткометражного кіно «Цивільний проектор» на тему «Світ під час війни»
Всі бажаючі жителі України з 15 вересня можуть взяти участь в конкурсі короткометражного кіно «Цивільний проектор», зняти фільм і отримати грошову премію.
Тема конкурсу звучить так: «Мир під час війни». Організатори конкурсу, громадська організація «Дана» та інформаційне агентство «Українська медіа група», вибираючи тему конкурсу, виходили з сьогоднішніх реалій в Україні.
– У дуже багатьох містах України цієї весни були великі ризики дестабілізації суспільно-політичної обстановки, що в підсумку сталося на території Донецької та Луганської областей, де по сьогоднішній день ведуться бойові дії, що забирають життя людей. Однак, Південь України і більша частина Сходу встояли перед цими ризиками і зуміли зберегти мир в своїх будинках. Якою ціною це далося, що дозволило людям не піддасться бажанням і цілям агресора, про що думають сьогодні люди, чого хочуть і що переосмислили – про це ми хочемо запропонувати сьогодні всім бажаючим кіно і всім разом після його обговорити, адже, як ми вже переконалися, війна сьогодні ведеться не тільки на бойових фронтах, але і в інформаційно-психологічному просторі. Тому ми вважаємо, що захиститися в цьому сенсі можна тільки за допомогою освіти та мистецтва, яке, впевнені, зможе розставити все на свої місця, – говорить один з організаторів конкурсу Андрій Лохматов.
Конкурс короткометражного кіно «Цивільний проектор» проходить з 15 вересня по 8 листопада. Всі бажаючі любителі або професіонали можуть відправити свої фільми, хронометраж яких не повинен перевищувати 10 хвилин, але і не повинен бути менше 1 хвилини, до 1 листопада 2014 на електронну пошту організаторів конкурсу gr.proektor@gmail.com.
Формат картин вільний: це може бути як документальне, так і ігрове кіно, історії конкретних людей або подій, явищ, аналіз суспільних проблем або розслідування – організатори не обмежують учасників у форматі відзнятих картин.
– Це конкурс для тих, хто любить і знімає своє кіно, і хоче поділитися відзнятими метрами і секундами з іншими. Розкажіть про ціну миру в своєму місті, селі, про людей, котрі його відстояли, про ті прекрасні миттєвості мирного життя, які ми починаємо цінувати по-новому. Нехай ваші конкурсні фільми, що ввібрали в екран життя навколо себе, дадуть поживу для сюжетів великого кіно. Пишіть сценарії, знімайте, грайте в своїх фільмах, і обов’язково надсилайте на наш конкурс короткометражного кіно! – Зазначила Олена Кабашна, організатор конкурсу.
8 листопада в Миколаєві пройде фінальний показ усіх фільмів-учасників конкурсу, де журі відбере кращі картини, а глядачі проголосують за вподобаний їм фільм, віддавши його авторам, таким чином, приз глядацьких симпатій.
Переможці конкурсу будуть заохочені грошовими преміями: 1 місце – 5000 гривень, 2 місце – 3 тисячі гривень і 3 місце – 2 тисячі гривень.

Джерело: МОСТ