В ХНТУ відкрилася виставка етнічних німців-художників

1 Жовтня 2014 12:56

IMG_1421В будівлі ХНТУ відбулося урочисте відкриття виставки художників – етнічних німців України.
Живопис, представлений ​​на виставці, є яскравим прикладом лінії авангардизму. Всього на виставці представлено 40 робіт живописців, але це лише ¼ частину всіх картин, які накопичилися у суспільства за 9 років. «Я збираю людей, які мають етнічні німецькі корені. Вже протягом 9 років, кожен рік, протягом 10 днів художники проходять спеціальний навчальний курс німецькою мовою. Курси розроблені таким чином, щоб художник за 10 днів зміг розібратися в усіх тонкощах організації виставки, в її оформленні. На допомогу творцям навіть був створений спеціальний словник термінів з живопису», – поділилася секретом Ангеліна Шардт.
IMG_1453Щороку, на початку вересня художники збираються разом у мальовничих куточках України: в Криму, на Закарпатті, в Світогор’ї. Але найулюбленіше місце дислокації етінічних німецьких художників – це база відпочинку «Чорноморка» в Миколаївській області, де розташовуються затишні дерев’яні будиночки і надихаюча фарбами природа. Усі витрати на себе бере Федеральний уряд Німеччини, через благодійний одеський фонд «Товариство розвитку». Художників безкоштовно привозять на базу, годують, забезпечують житлом, а від них лише потрібно залишити в дар дві написані картини. За 9 років вдалося зібрати близько 200 картин, але на виставку в ХНТУ змогло приїхати тільки 40 творів мистецтва.
Головна мета виставки – це показати, що етнічні німці є в Україні, в її культурі і вони також переживають за нелегку долю нашої Батьківщини. В експозиції навіть є твір київського пастора, який був поранений на Майдані. Але в основному, глядачі зможуть насолодитися барвистими ландшафтами і мальовничою природою, на яку так багата українська земля.

Джерело: ПІК