Іван Гливий: “Хочеться жити в мирній країні”

30 Вересня 2014 18:39
DSC_1680

http://fckristal.com

У новому сезоні «Кристал» поповнили молоді перспективні футболісти. З перших матчів чемпіонату вони стають все ближчими для херсонських уболівальників, відкриваються тут по-новому як гравці. Такі хлопці як Тарас Ковальчук і Віктор Мартян вже закріпилися у стартовому складі, хоча своє місце в основі ще мають довести тренерам у майбутніх іграх. Поступово Сергій Шевцов дає більше шансів Владиславу Петришину та Івану Гливому.
Саме Іван став одним із героїв попереднього матчу з новокаховською «Енергією»: заробив пенальті, забив гол на останніх секундах. Між іншим, це перший гол Івана в офіційному матчі за «Кристал» і взагалі в кар’єрі професійного футболіста.
20-річний півзахисник “Кристалу” розповів про свій старт у херсонському клубі і подальші плани:

– Ти в команді не дуже давно. Що можеш сказати про колектив «Кристала»? Як охарактеризуєш стосунки в команді і ставлення до новачків?

– Так, у Херсоні я з липня. Протягом цього часу я встиг добре познайомитися з колективом. Можу сказати, що команда тут чудова, до новачків ставляться теж добре.

– У матчі з «Енергією» ти став однією з найпомітніших фігур. Заробив пенальті, забив гол. Які переживав емоції у ті хвилини? Кому присвятив цей гол?

– Гол присвятив батькові, тому що хотілося в тяжку хвилину порадувати його. Так, це мій перший гол, сподіваюся що і не останній. Емоції переповнювали, я був дуже радий, тому що наша команда досягла потрібного результату! Сподіваюсь, що буду корисним команді і в наступних матчах.

– Ти сказав про батька. Я знаю, що він зараз перебуває в зоні АТО. Чи часто ви спілкуєтесь? Підтримуєте один одного?

–  Дійсно, він знаходитися в зоні АТО. Ми спілкуємось з ним рідко. Не завжди вдається вийти на зв’язок. Хотілось би чути його частіше, і, звичайно, хочеться побачити його вже вдома. А поки підтримуємо один одного завжди і в усьому. Інакше не можна. Треба пережити ці складні часи. Хочеться жити в мирній країні, не хвилюватися за рідних на війні.

– Чого б ти хотів досягнути в цьому сезоні?

– Звичайно, хотілося б зайняти якомога вище місце в турнірній таблиці. Ми непогано стартували, хоча потім були й невдалі матчі. Але минула тільки третина чемпіонату. Ми продовжимо боротьбу, будемо битись за перемогу в наступних матчах, а там час покаже.