«Під час війни країна – країною починає бути», – херсонський священик

29 Вересня 2014 08:32
IMG_1317

http://nikcenter.org Фото Оксани Шорник

Цього разу допомогу вертолітникам 11-ї бригади армійської авіації, що у Чорнобаївці привезли учні школи гуманітарної праці. Зазвичай в гості до наших військових приїжджає отець Сергій Чудинович. У своєму храмі він створив пункт прийому гуманітарної допомоги. У соціальних мережах розміщує пости і через них до благодійної акції приєдналася школа. Діти та їхні батьки зібрали теплі речі, малюнки, продукти харчування.

Штаб військової частини А1604 – це перевалочний пункт гуманітарки, яку відправляють солдатам в зону антитерористичної операції.

Спілкуючись з журналістами, начальник штабу, підполковник Олександр Мальков тримає в руках пачку дитячих листів і малюнків. «Сьогодні ще Чорнобаївська школа передала свої малюнки. Зігрівають. Передамо хлопцям в зону військового конфлікту. Хлопцям там буде приємно. Вони знають, що їх вдома чекають, люблять, ними пишаються ».

Список необхідних речей Сергій Чудинович розміщує в соціальних мережах і біля церкви. Люди часто відгукуються. «Людина побачила список, подивилася вдома, що у неї є. Наприклад, прилад, що різьбу нарізає, свічки для машини», – перебираючи інструменти розповідає о.Сергій.

Займатися волонтерства – не головне для священика. Отець Сергій часто їздить в Кримському напрямку, щоб відслужити разом з солдатами літургію. Для хлопців більше потрібна моральна та духовна підтримка. А солодощі та речі збирає протягом тижня і привозить, як доповнення. Днями їде в Донецьку область, щоб похрестити двох солдатів. «Я дивлюся на війну, як на велике благословення для країни. Країна країною починає бути. Це не популярна думка. Погано звичайно, коли люди втрачають близьких. Але якщо йде мова про державу, то люди стали більш чуйними».