Музиківка патріотично відзначила свою 199-ту річницю: “Наші хлопці на війні”

29 Вересня 2014 19:18
IMG_1080

http://pik.ua

У суботу, 27 вересня, село Музиківка Білозерського району відзначило 199 річницю з дня заснування.
Незважаючи на святкову дату, усміхнених дітей у вишиванках, з патріотичними прапорцями і жовто-синіми кульками в руках, відчувалося, що війна наклала свій відбиток на кожного з присутніх. На сході країни зараз захищають Україну 16 Музиківських хлопців і дуже складно веселитися і гучно святкувати, коли усвідомлюєш, що хлопчина з сусідньої вулиці в цей момент ризикує своїм життям.
Біля Музиківської загальноосвітньої школи зібралося багато людей.
Особливими гостями стали два бійця, які на собі відчули, що таке справжнє пекло війни, опинившись у самому центрі «котла» Іловайська в складі батальйону «Херсон». Олександру Шпильовому і Володимиру Мазуру голосно скандували заслужене «Герої», дарували квіти і постійно дякували за службу і вірність Батьківщині. А школярі спеціально для них виклали інсталяції з квітів у формі України та національного герба.
Під час церемонії від Музиківської громади і від усіх небайдужих людей, які збирали гроші, Мазуру Володимиру подарували бронежилет “4 з плюсом”.
Коли хлопців з батальйону “Херсон” попросили вийти на імпровізовану сцену і сказати кілька слів присутнім, відразу стало ясно, через що пройшли чоловіки. Олександр Шпильовий сильно накульгував: давало про себе знати бойове поранення.
«Мені хочеться сказати всім, що патріотизм – це не просто знати гімн і слухати пісеньку, і поплакати біля телевізора. Патріотизм перевіряється справами. Починати треба з себе, бути терплячим до себе, до оточуючих людей. Коли буде навколо любов, душевна теплота, коли будемо один одного поважати, тоді й буде патріотизм », – поділився з усіма Володимир Мазур.
На святі виступив і майор Олександр Решетніков, представник Азово-Чорноморського управління Держприкордонслужби України. Він подякував за надане приміщення в с. Музиківка: колишній гуртожиток віддали на потреби прикордонників і тепер підрозділ разом з сім’ями зможе проживати в Херсонській області та охороняти прикордонну ділянку адмінмежі з Кримом.
Учні Музиківської загальноосвітньої школи зробили все можливе, щоб свято пройшло на славу. Школярі співали, танцювали в яскравих національних костюмах, читали вірші. Порадував публіку віртуозною грою місцевий баяніст.
Війна стосується абсолютно кожної людини, зазначив, виступаючи на святі, сільський голова Олександр Лейбзон. «Те, що зараз відбувається в країні, накладає свій відбиток. Наші хлопці на війні. Зараз на сході 16 наших бійців і з усіма намагаємося підтримувати, коли це можливо, телефонний зв’язок », – розповів голова сільради.

Джерело: ПІК