Бібліотеки в Чаплинському районі поповнились 3886 екземплярами книг

29 Вересня 2014 15:53
8489_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Незважаючи на відсутність бюджетних коштів, книги в бібліотеки Чаплинського району в 2014 році надходили з різних джерел. Всього надійшло 3886 екземплярів на суму 70706 гривень, а саме: від обласної наукової універсальної бібліотеки ім. О.Гончара – 539 екземплярів (державна програма «Українська книга»), подаровані книги: від видавництва «Грані-Т» – 2683 примірників, від бібліотеки Майдану – 103, від вдячних користувачів смт. Чаплинка.

Бібліотекарі комунального закладу «Чаплинська централізована бібліотечна система» – постійні учасники Всеукраїнських та обласних соціологічних досліджень, як наприклад: «Яку книгу шукає в Інтернеті молодий користувач?», «Чи знаєш ти свій рідний край?». Волонтерські бригади бібліотек Чаплинського району неодноразово займали призові місця в обласній бібліотечній акції на підтримку дитячого читання «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!». Перше коло ІІ етапу обласного інноваційного проекту із профорієнтації шкільної молоді «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє» відбулося на базі Чаплинської районної дитячої бібліотеки.
В обласному фестивалі молодіжного читання «Відкрий свою книгу». Проект Чаплинської центральної районної бібліотеки «Молодь читає Ліну Костенко» зайняв перше місце в області. Бібліотекарі централізованої бібліотечної системи району взяли участь інтернет-проектах «Літопис населених пунктів Херсонщини» та «Херсонщина. Туристичний навігатор», започаткованих обласною науковою універсальною бібліотекою ім. О.Гончара. Зараз проводиться кропітка робота по вивченню історії рідного краю. Популярною формою роботи бібліотекарів серед молоді та дітей набув читацький сквер. Комсомольський парк, розміщений в смт. Чаплинка, став місцем зустрічі молоді, дітей з бібліотекою, яка виходить в люди з цікавими новинами преси, новими книгами. Відпочиваючі залюбки гортають журнали, читають книги, діляться враженнями.
Чаплинська центральна районна бібліотека, районна дитяча бібліотека, бібліотека-філія с. Першокостянтинівка, бібліотека-філія с. Хрестівка отримали статус «сучасної бібліотеки». Сьогодні ці бібліотеки – комфортні, привітні і обладнані новітніми технологіями. Інформаційні пункти вільного та безкоштовного доступу до Інтернету мають безліч ресурсів для робочих та повсякденних справ і дозвілля користувачів. У цих бібліотеках відвідувачі бібліотек навчаються комп’ютерній грамоті, спілкуються з рідними і друзями по «Скайпу», в соціальних мережах, отримують будь-які правові консультації, влаштовують собі цікавий відпочинок та екскурсії, безкоштовні поради лікарів та багато інших послуг.