Херсонські пенсійники допомагають переселенцям і біженцям

25 Вересня 2014 13:20

1411639672_ryirrsrerrrrr-srrssrrrsrrrerПрацівники управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні вже кілька місяців тісно контактують з людьми, які змушені були залишити обжиті будинки і виїхати з рідних місць. Станом на 23 вересня в управлінні налічується 505 осіб, що прибули з Донецької та Луганської областей, які тимчасово оселилися в Херсоні.

Все, що необхідно зробити, щоб отримати свої пенсійні виплати на новому місці, – це звернутися в управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні з мінімальним пакетом документів: заява, паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного коду та заяву про відкриття розрахункового рахунку у відділенні будь-якого банку міста або заяву на виплату пенсії через поштове відділення. Станом на 1 вересня 192 особи вже отримали свої пенсійні виплати на новому місці і ще 313 мали отримати їх до 25 вересня.

В управлінні додається максимум зусиль для витребування необхідних документів для тих вимушених переселенців, які оформляють свою першу пенсію в нашому місті.

Працівниками управління прийнято рішення допомогти цим людям не тільки в рамках службових повноважень, не тільки добрим словом, а й так, як велить серце – справою. 19 вересня в Координаційний центр допомоги управлінням були передані зібрані речі, які необхідні в повсякденному житті, а це: одяг (для дорослих і дітей), іграшки, взуття, посуд та інше.