Відбулась прес-конференція «Тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я»

23 Вересня 2014 12:10
8419_thumb

http://www.oda.kherson.ua/

22 вересня в прес-клубі «Новий день» відбулась прес-конференція «Тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я». Метою заходу є зосередження уваги громади області на вирішенні проблем планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, а також на подоланні негативних тенденцій демографічної ситуації. У прес-конференції взяли участь: заступник начальника відділу розвитку та контролю якості медичної допомоги населенню, акредитації Департаменту охорони здоров’я ХОДА Інна Холодняк, заступник директора Херсонського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Богдан Руденко та інші.

«Стан здоров’я людини – найбільша цінність держави, а планування сім’ї – створення майбутнього в країні», – стверджує Холодняк І.В. Дійсно, проблема збереження репродуктивного здоров’я населення в Україні як важливої складової загального здоров’я на сьогодні вийшла за рамки суто медичної проблематики і стала загальнодержавною. Одним із шляхів цього процесу є втілення міжгалузевої Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації». Вона має на меті створення умов для безпечного материнства, вдосконалення системи планування сім’ї, формування основ репродуктивного здоров’я у дітей та молоді, а найголовніше – його збереження.
Разом із тим, в державі діє програма Агентства США з міжнародного розвитку “USAID” «Здоров’я жінок України». Основним завданням є сприяння збереження репродуктивного здоров’я жінок і пар України шляхом покращення використання сучасних та ефективних методів контрацепції, як альтернативи не планованій вагітності та абортам.