ФК «Кристал» допоміг батальйону «Сармат»

22 Вересня 2014 16:49
DSC_0046

http://fckristal.com

27 серпня херсонський клуб проводив матч шостого туру чемпіонату України в другій лізі проти одеської «Реал Фарми». Зважаючи на активний волонтерський рух у Херсоні та події на сході України, гравці і керівництво «Кристала» оголосили цей поєдинок благодійним. Кошти від продажу квитків обіцяли витратити на потреби української армії. Тоді на стадіон прийшло більше уболівальників, херсонці перемогли з рахунком 2:0, а для військових вдалося зібрати трохи більше 7 тисяч гривень.

Кошти – порівняно невеликі. Тим не менш, їм знайшли цільове застосування. Зв’язалися з командирами одного з підрозділів херсонського батальйону територіальної оборони «Сармат», отримали від нього список необхідних речей, закупили їх – і завітали в гості. Вирушили до військових, які несуть службу в Каховському районі – охороняють стратегічний об’єкт. Разом з представниками міської влади, гравці та тренери «Кристала» привезли бійцям побутові інструменти, маленький телевізор з антеною, баки для води, матраци, м’ячі з автографами, солодощі та інше.

«Звичайно, завжди приємно відчувати увагу від людей, з багатьма волонтерами ми вже подружилися. Але що на нас вийдуть представники футбольного клубу – не очікували, – зізнається старший лейтенант Сергій МАРІНІЧЕВ. – Список складали разом з хлопцями. Ми – за потребами, вони – за можливостями. В результаті отримали багато корисних речей. Тепер і в футбол гратимемо: м’ячі є, поля теж вистачає. Служба в нас іде добре: порядок з харчуванням, звільненнями на вихідні, настрої у бійців теж позитивні. Передусім – через контакти з нашими благодійниками, простими людьми, які допомагають і підбадьорюють. Та й відвертої агресії на нашу область, як відомо, не було. А якщо щось трапиться, ми готові оборонятися».

За словами головного тренера ФК «Кристал» Сергія Шевцова, така ініціатива допоможе його підопічним відчути причетність до важливої справи. А ще, сподівається наставник, мотивує гравців на віддану боротьбу на футбольному полі. «Кристал» не залишається осторонь подій, які сьогодні турбують всю країну. Приємно, що херсонці відгукнулися на нашу пропозицію і прийшли тоді на стадіон, щоб підтримати команду і допомогти військовим. Свою перемогу в тому поєдинку ми також присвятили нашим бійцям, –­­­­­­ говорить Сергій ШЕВЦОВ. – Далі по можливості продовжимо участь у цьому благодійному процесі. Такі заходи додають позитивних емоцій. Серед військових є чимало любителів футболу, в тому числі й нашого клубу. Я думаю, що їм було приємно відчувати цей зворотній зв’язок. А футболістів, сподіваюсь, це надихне на віддану роботу. Вони особисто побачили людей, які зараз захищають країну. Відповідно, у своїй справі хлопці повинні бути мотивовані і так само завзято виконувати поставлені завдання».

Прес-служба ФК «Кристал»